Mission accomplished!

2009.04.30. 16:11

Havas Tanár úr nem volt ott. De a szakma igen, mégpedig szép számmal képviseltetve magát. A szakmai program derekán nemcsak teltház volt, de pótsorokat is be kellett tenni a Gödörben berendezett előadóterembe. Ennek következtében az előadóhelyiségben kicsit elfogyott a levegő és néhány pohár is összetört, de ez azért még belefért. 

Littkai Gergely házigazdálkodása tényleg viccesre sikerült. A sikeresen tálalt intró után még kicsit kurtán vezette fel az első előadásokat, de aztán gyorsan bemelegedett, bátran és jól imprózott, a következő előadás címéből azonnal sztori volt. Üdítő volt, no.


Big Spaceship nagyinterjú

2009.04.24. 17:54

A Big Spaceship már a neve alapján is feltűnő jelenség a reklámszakmában. Innovativitásban pedig fénysebesség-közeli sebességgel halad. A DigitalFestival talán leginkább várt előadóját, az egyik legrangosabb reklámfesztiválon, azaz a Cannes-ban díjnyertes HBO kampányt jegyző ügynökség alelnökét, Matt Rosenberget faggattuk az űrhajóról, csillogásról és a digitális média jövőjéről. A taktikai guru pedig készséggel válaszolt. Mélyinterjú.

Matt, tudnál mesélni arról, hogy honnan származik ez a sci-fi-be illő név?

Amikor a vállalat létrejött, a vezérigazgatónk és a partnere egy kávézóban ültek, kezükben egy szótárral, és ötleteket kerestek a cég nevére. Pár óra és még több koffein után az űrhajónál kötöttek ki, mert ez feleleveníti a jövőt, összekapcsolva a technológiával, a felfedezéssel, a kutatással, a mozgással és az utazással. De amikor megpróbálták regisztrálni a spaceship.com-ot, láthatták, hogy a cím már foglalt. Így került elé a "Big" szó. Mai szemmel, messze nem csak az URL név miatt szerepel a “Nagy” a nevünkben, hanem a kifejezi a törekvéseinket is az úttörő munkára egy széles skálán, sugallva a vonzó és üdvözítő érzést, hogy ez a nagy történések színhelye. Őszintén: a sci-fi-nek semmi köze hozzá, és mi sohasem csináltunk márkamegjelenéseket a science fiction témában, mert az túl nyilvánvaló lenne. 


A zenei tartalmak felé különösen elkötelezett közösségi óriás közép-európai sales igazgatóját, Stefan Zilch-t kérdeztük látogatottságról, versenyről, üzleti modellről és zenről.

1. Stefan, milyen alapinformációkat kell tudni a MySpace európai felhasználói bázisáról?

A kontinensről körülbelül 20 millió látogatónk van havonta, Magyarországon, több mint 200.000 ember használja aktívan a MySpace-t. 

2. A MySpace nézettsége jelentősen csökkent az elmúlt hónapokban, míg a Facebook-é folyamatosan emelkedik. Mit terveznek a tendencia megfordítására?

Nem hasonlítjuk össze a MySpace látogatottságát, olyan tisztán szocio-média alkalmazásokkal, mint a Facebook. A MySpace a látogatók által feltöltött színvonalas tartalmainak köszönhetően inkább nevezhető közösségi portálnak. A MySpace a felhasználói kapcsolatrendszereket kombinálja ezzel az egyedi tartalommal, miközben a Facebook inkább egy technikai alkalmazás, amin üzeneteket küldhetünk egymásnak.


Kamarás Iván eddig nem tapasztalt módon egy különleges verset szaval április 29-én 16 órától a Gödörben a DigitalFestival Hipervers szekciójában.

 


SÜN!

Címkék: tüntetés gerilla sun mém sün digitalfestival

2009.04.23. 18:02

"Hosszúkás fejük ormánykába nyúlik. Szemük középnagy, fülük meglehetősen hosszú. Zömök törzsük felső és oldalsó részeit nagyon hegyes, merev tüskék, alsó oldalát pedig szőrök borítják. Leginkább erdőkben és bokros helyeken tartózkodnak. A nőstények3-8 vak kölyköt szülnek. Téli álmot alszanak."

A SÜN-ről tart előadást Balogh Csaba, a Propeller.hu szerkesztője a DigitalFestival-on.

A megfejtés békéscsabai diákok kezében van, akik a cukiságból hívószót, egy rendőri fogásból pedig a televízióban is követhető internetes sikersztorit gyártottak. Videó...


Trónfosztás a MySpacenél

2009.04.22. 17:59

A TechCrunchon napvilágot látott folyosói pletykák szerint az egyik legnagyobb közösségi site, a MySpace tulajdonosai menesztik a felsővezetés több tagját. A hírek szerint már meg is van Chris DeWolfe vezérigazgató (és alapító) utódja. A felsővezetés több tagja szintén megválik pozíciójától: a másik alapító és jelenlegi elnök Tom Anderson és az IT főnök Aber Whitcomb is a listán van.

Vajon összefüggésben van a MySpace-en belüli trónfosztás a közösségi site-ok piacán 2008 végén bekövetkezett hatalomátvétellel (ekkor vette át a Facebook a leglátogatottabb közösségi site címet) és a MySpace látogatottságának visszaszorulásával?

Akár erre is, de a cég európai és médiaértékesítési ügyeit érintő kérdésekre egészen biztosan kaphatunk válaszokat  április 29-én, a DigitalFestiválon a Gödörben, ahol Stefan Zilch, a MySpace regionális értékesítési igazgatója ad elő.

A linket Girgely Twitterén találtam, köszi!


A VML 15 éve van a marketing piacon egyikeként annak a maroknyi full-service digitális ügynökségnek, akik elég innovatívak ahhoz, hogy a nemzetközi terepen is sikeresen tudjanak növekedni.

A VML bemutatja SEER (C) termékét az idei DigitalFestival-on április 29-én a Gödörben. Azoknak a marketing szakembereknek a számára, akik figyelmet fordítanak arra, hogy egy adott kampányt indulás előtt és után hogyan lehet valós vélemények és insight-ok alapján befolyásolni, finomhangolni a biztos hatás érdekében, az előadás szinte kötelező. 

Egyfajta beharangozóként Soós Gergely kérdezte a VML EMEA igazgatóját és a VML nemzetközi fejlesztési stratégiájának irányítóját, Simon Milliship-et  a cég erősségeiről, know-how-járól és a pénzügyi krízis hatásairól. A videóinterjú első részéből kiderül, hogy


Talán mert nem hívtuk meg, vagy talán, mert egyáltalán nem érti, mi ez. Bulvár a javából!

Tanár Úr, nyugi, ez nem olyan, ezt senki nem érti teljesen, mert nagyon gyorsan változik. Egymásnak mondjuk el, amit látunk és megbeszéljük a Digitalfestival-on. Enter here!


Nos, egy nem gyenge Sony Playstation akció! A teljes web játszótérré válik.

Kezdjük egyből itt.


 

 (Szabályok: Embereket kell menteni a piros köpenyes sráccal, drag és drop alapon a biztonságos zónába terelve őket. Vigyázz: a bogár durva!)

Ilyen és ehhez hasonló extra digitális marketing megoldásokat prezentálnak élőben a vezető külföldi és hazai agytrösztök a Digital Festival-on, április 29-én a Gödörben. További információ és regisztráció itt


YouTube tábornokok

2009.04.09. 17:21

Zászlóalj vii-gyázz! Középre nézz! Zászlónak tiszteeeee-legj! 

A képen látható egyenruha tulajdonosa tuti rengeteg (hős)tettet hajtott végre. Talán még ennél is többet kell tenni ahhoz, hogy a legnagyobb videómegosztón látható nyom maradjon. Szóljanak tehát a fanfárok, és zúgjanak a harangok, a dísztéren átmasíroznak az igazi YouTube hadvezérek!


A kukkolás élményével ajándékozta meg tengerentúli nézőit az HBO. A legrangosabbak közé tartozó cannes-i reklámfesztiválon Grand Prix díjat elhozó kampány lényege, hogy a néző egy csak résnyire nyitott függöny mögül figyelő személlyé változzon; azaz (végre) önmagává. És hogy mi köze ennek az űrhajózáshoz?


A világ megváltozott.

Visszaszámlálás indul.
T-76860. ZULU time.
21 nap és 21 óra múlva.
2009. április 29-én.

Leszáll a NagyŰrhajó. Eljön AzÉnHelyem. AzÉnIdőm. Lesz okulás, lesz játék, lesz szex. Lesz mulass!

Addig pedig lesznek hírek, digitális élmények, színek a hazai és a külföldi előadókról és cégeikről.

A DF hivatalos program megtalálható itt.

A DF FaceBook oldala itt.

Regisztráció itt.

You're listening to: DigitalFestival blog. Stay Tuned!


Előadók

2009.04.07. 11:09Szex, politika, fika - videó

Olvasók

DigitalFestival hírek

Nincs megjeleníthető elem


süti beállítások módosítása