YouTube tábornokok

2009.04.09. 17:21

Zászlóalj vii-gyázz! Középre nézz! Zászlónak tiszteeeee-legj! 

A képen látható egyenruha tulajdonosa tuti rengeteg (hős)tettet hajtott végre. Talán még ennél is többet kell tenni ahhoz, hogy a legnagyobb videómegosztón látható nyom maradjon. Szóljanak tehát a fanfárok, és zúgjanak a harangok, a dísztéren átmasíroznak az igazi YouTube hadvezérek!

A YouTube-on kicsit kisebb a plecsni, ráadásul több hőstett jutalmául is csak egy képes elismerés jár, persze szövegesen azért követhetjük, ki mit tett le az asztalra. Nézzük, kik tartják a nézettségi rekordokat: 

Az All time listát a Universal Music Group vezeti, 4 milliárd videó stream felé poroszkálnak. Második helyezett a rivális Sony BMG. A 10 legnézettebb videó 300 millió megnyitás fölött jár, and counting...

A havi és a heti listavezető egyaránt egy fulldizici nevű Berlinben élő török származású broadcaster. Majd' 25 millió views csak ebben a hónapban. Nem semmi! Heti 750.000, havi 5 millió view körül kell teljesíteni a Top10-hez.

A mai listát egy Fred nevű srác viszi, mostanáig 750.000 körüli videó megnyitással. A tinédzser improvizál és elképesztően bejön az embereknek, ő gyűjtötte a legtöbb követőt (subscriber) a videómegosztón. Az első tízbe lehet kerülni, és így plecsnit szerezni mintegy 100.000 megnyitással.

Akik ekkora látogatottságot - offline média kifejezéssel élve nézettséget - tudnak magukénak, azok már bőven gondolkodhatnak pénzcsináláson is. Fred üzleti modellje például pólóeladáson alapul, de az adott kiadók oldala és a videók maguk is rengeteg hirdetési felületet jelentenek.

Felmerül a kérdés, hogy mi magyarok, akik legtöbben sorkatonaként szolgálunk a YouTube video-armadában, hogyan tudnánk előre lépni a ranglétrán. Talán meglepő, de volt, akinek sikerült: tavaly karácsony alkalmából ajándékozott meg bennünket a Népligeti Kutyaiskola egy ultracuki videóval, aminek nézettsége napok alatt átlépte a milliós határt. 

Vajon hogyan érte el, és mihez kezd ezzel a látogatottsággal a videó (és legalább egyboldog négylábú) gazdája? Vámosi-Nagy Nóra előadásából kiderül április 29-én, a DigitalFestivál-on. 

Enter here!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://digitalfestival.blog.hu/api/trackback/id/tr381056213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Szex, politika, fika - videó





Olvasók

DigitalFestival hírek

Nincs megjeleníthető elem


süti beállítások módosítása